Borstvoeding

borstvoeding moeder en kindDe verloskundigen van onze praktijk zullen er naar streven om je kindje binnen 1 uur na de bevalling aan de borst te laten drinken.

De kraamverzorgende zal jullie daarna zoveel mogelijk uitleggen over de borstvoeding en verschillende voedingshoudingen met je oefenen. De kraamverzorgende van Kraamzorg Wereld Wonder en de Geboortekliniek, en de verloskundigen van onze praktijk worden door dezelfde lactatiekundige opgeleid en hebben hetzelfde borstvoedingsbeleid. Dit voorkomt onduidelijkheid, zodat we er met elkaar alles aan kunnen doen om de borstvoeding te laten slagen. We organiseren ook borstvoedingsinformatie ochtenden.

Houd er wel rekening mee dat borstvoeding niet altijd vanzelf gaat, jij en je kindje moeten aan elkaar wennen. Maar vertrouw op jezelf en geef het even de tijd, zeker de eerste week.
Als de borstvoeding niet vanzelf gaat, of als je kindje onverhoopt in het ziekenhuis ligt, starten dan met het afkolven van de borstvoeding. Je kunt bij ons elke dag van de week een elektrische kolf huren en een handkolf kopen. (De handkolf moet je altijd zelf aanschaffen i.v.m. de hygiëne.)

Lactatiekundige

Mochten er borstvoedingsproblemen blijven, dan werkt de verloskundigenpraktijk samen met een lactatiekundige. Zij is specialist op het gebied van de borstvoeding.
Je kunt altijd een afspraak maken met de lactatiekundige. Zij komt dan thuis kijken en spreekt een stappenplan met je af waar jij je prettig bij voelt.
Veel zorgverzekeraars vergoeden lactatiekundige consulten in het aanvullende pakket. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Voor lactatiekundig advies kun je bellen met dit informatienummer:
070-305 2040.

Lees verder: instructievideo’s