Zwangerschapscursussen

Tijdens je zwangerschap kun je diverse zwangerschapscursussen volgen. Let op! Sommige cursussen worden vergoed door je zorgverzekering. Check dus altijd eerst je zorgverzekering.


Zwangerschapsyoga
De zwangerschapsyoga is een goede manier om tijdens je zwangerschap fit en ontspannen te blijven. Tijdens diverse Yogaoefeningen leer je verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken die je kunnen helpen tijdens je zwangerschap en de bevalling. De les is actief, een moment van bewegen, ademen en genieten samen met je baby in je buik. Vast heel zweverig? Juist niet! De zwangerschapsyoga is een leuke manier om je zwangerschap goed door te komen en je op positieve wijze voor te bereiden op de bevalling. Kijk op fijnegeboorte voor meer informatie.
Zwangerschapsyoga

Zwangerschapszwemmen
Zwemmen is bijna de enige sport die je de hele zwangerschap kunt doen. Voor moeder is het goed om in conditie te blijven. Zwemmen is goed voor de bloedsomloop, ontlast spieren en gewrichten en kan pijn verminderen. Ook is het fijn om even ‘gewichtloos’ te bewegen. Bekijk de website van het zwembad bij jou in de buurt of zij zwangerschapszwemmen aanbieden en wanneer.

Zwangerschapszwemmen


Zwangerschapsgymnastiek
GIOIAS zwangerschapscursus is een cursus die je de gelegenheid geeft om tijdens en na je zwangerschap op een verantwoorde manier actief te blijven. Een goede voorlichting en voorbereiding rondom de bevalling is belangrijk om vol vertrouwen de bevalling in te gaan. Het concept voor deze cursus is ontstaan na jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym. Klik hier voor meer informatie.
Zwangerschapscursussen

Zwangerschapsfit (of Zwanger & Fit)
De cursus is gericht op de algehele conditie, het trainen van de stabiliteit en de spierkracht waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling. Verschillende fysio praktijken bieden de cursus zwanger en fit aan. Klik hier voor meer informatie.
Zwanger workout: Mom in Balance
De zwangerschapscursus Mom in Balance is geschikt voor alle vrouwen, getraind of ongetraind. Hello soon-to-be mom! Met de Mom in Balance Zwanger Workout blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap. Je sport lekker buiten en krijgt ook een eigen online omgeving. Klik hier voor meer informatie.
Zwangerschapscursus Mom in Balance

Zwangerschapscursus Samen Bevallen
Samen Bevallen is een zwangerschapscursus die jullie samen volgen. Het speciale is dat de partner alle cursusavonden mee komt en jullie samen alle ins & outs meekrijgen ter voorbereiding van de bevalling. Bovendien leert de partner diverse vaardigheden waarmee hij of zij kan helpen en ondersteunen tijdens de bevalling. Er is ruim aandacht voor informatieoverdracht, het stellen van vragen, het bespreken van onzekerheden en het oefenen van ontspanning, ademhaling, houdingen, perstechniek, pershoudingen en massage. Klik hier voor meer informatie.
Zwangerschapscursussen

Zwangerschapscursus Giving Life
Ook deze cursus wordt gevolgd samen met de partner. De cursus is speciaal voor diegene die bang zijn voor de bevalling, bang zijn voor pijn of al eerder een traumatische bevalling hebben meegemaakt. De cursus helpt jullie om goed geïnformeerd en vrij van angsten en blokkades de bevalling tegemoet te gaan. Klik hier op de Flyer van Giving Life voor meer informatie.

Zwangerschapshaptonomie
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding legt de nadruk op het contract tussen het kindje in de buik en de ouders. Dat gebeurt door middel van aanraking aan de buik. Het kindje heeft het vermogen dit te voelen en hierop te reageren door naar je hand toe te komen. Als (aanstaande) partner wordt je nauw betrokken bij het hele proces en krijg je ook veel praktische handvatten en informatie om je partner te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo kun je samen naar het ouderschap toe groeien. Tijdens de bijeenkomsten gaan we onder andere in op vragen die betrekking hebben op het dragen van je baby in je buik, het opvangen van weeën en het omgaan met de pijn. Uitgangspunt is dat je lichaam aangeeft wat je nodig hebt. Leren vertrouwen op de signalen die je lichaam geeft is daarom ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Klik hier voor meer informatie.
 Zwangerschapscursussen

Hypnobirthing
Met de originele HypnoBirthing methode reiken wij handvatten aan om de juiste ontspanning en ademhalingstechnieken toe te passen. Moeder is in staat om gedurende het geboorteproces angst en stress te reduceren, volledig bewust en in controle te blijven. Haar lichaam te vertrouwen en de baarmoeder spieren te volgen. Kortom: Moeder Natuur datgene te laten doen waarvoor het bedoeld is. Klik hier voor meer informatie.