Echo

Een echo geeft jou een kijkje in de belevingswereld van jouw baby in je buik. Tijdens je zwangerschap krijg je medische echo’s, maar is er ook ruimte voor pretecho’s in 2D en 3D/4D.

Wanneer?

Tijdens je eerste consult bij de verloskundige wordt er een afspraak gemaakt voor een vitaliteitsecho en een termijnecho. De vitaliteitsecho passen we toe op het moment dat het nog te vroeg is voor een termijnecho en wordt je zwangerschap vastgesteld. Tijdens de termijnecho wordt je zwangerschap en het aantal weken zwangerschap vastgesteld.Medische- en pretecho's.De afbeelding hierboven geeft een indicatie aan van de mogelijke echo’s en testen.

Rond de 20 weken zwangerschap wordt nogmaals een echo gemaakt. Je baby is nu al een echt mini-mens. Je baby wordt van top tot teen bekeken. Vanaf nu is ook te zien of het een jongetje of een meisje is.

Een extra echo

Natuurlijk is het mogelijk om een extra echo in te plannen, bijvoorbeeld om al eerder het geslacht van je baby vast te stellen of gewoon ter geruststelling.

Geslachtsbepalingsecho

Pretecho

Wil jij graag een pretecho? Ook dat is mogelijk. Je kunt kiezen uit een 2D of een 3D/4D pretecho. Een pretecho is het mooiste tussen de 25 en 30 weken. Hoe verder je bent in je zwangerschap des te meer ontwikkeling kan je van je kindje zien, alleen betekent dat ook hoe minder vruchtwater je hebt. En juist dat is nodig voor een mooie 3D/4D echo.

Benieuwd hoe een 3D pretecho eruit ziet? Bekijk dit mooie 3D echo filmpje. 

Mogelijkheden bij ons:

Echo Tijd Prijs Foto’s
Pret 3D 30 min. €70,- 4
 Pret 2D kort 15 min. €25,- 4
Pret 2D lang 30 min. €40,- 4
Geslachtsbepaling 15 min €25,-  2
Hartje zien/ luisteren*  5 min €5,-  /gratis
*Hartje zien/luisteren is gratis voor alle cliënten van het Verloskundig Centrum Haaglanden, andere betalen € 5,-.


Wist je dat je bij inschrijving van het Verloskundig Centrum en/of Kraamzorg Wereld Wonder een gratis 3D pretecho cadeau krijgt?

Waar?

echo vchHet maken van een (pret)echo is mogelijk op de volgende locaties:

  • Den Haag Centrum
    Lijnbaan 32, 2512 VA Den Haag
  • Voorburg
    Julianaplein 15, 2273 BR Voorburg

Goed om te weten:

  • De 2D en 3D pretecho kan zowel overdag, s’ avonds als in het weekend ingepland worden.
  • De geslachtsbepaling echo kan op dit moment alleen op de dinsdagochtend ingepland worden.

Lees verder: controles

Bewaren