Geboortekliniek

De geboortekliniek is gevestigd in het MCH Westeinde en het Bronovo ziekenhuis.

Locatie MCH Westeinde

Ruim bad in verloskamer ‘Scheveningen, locatie MCH Westeinde
Ruim bad in verloskamer ‘Scheveningen’, locatie MCH Westeinde

In Den Haag is er een prachtige Geboortekliniek. Hier kun je bevallen en (een gedeelte van) de kraamtijd doorbrengen. Al vroeg in de bevalling kun je naar onze locatie in het MCH-Bronovo Westeinde komen. Je hoeft dus niet te wachten tot een bepaalde fase van de bevalling is bereikt.

In de Geboortekliniek wordt (indien gewenst) gebruik gemaakt van Aromatherapie. Er zijn verschillende soorten geuren die in iedere fase van de bevalling een werking hebben, denk hierbij aan lavendel voor de rust, massageolie voor de pijnbestrijding enz.

In de Geboortekliniek is het mogelijk om in bad te bevallen. In twee van de vier verloskamers staat een bad waarin je kunt bevallen. Het bad kun je ook gebruiken voor het opvangen van de weeën. Heb je een speciale wens om te bevallen, laat het weten, de Geboortekliniek staat vrijwel overal voor open.

Als enige in de regio Haaglanden biedt Geboortekliniek Den Haag lachgas aan als pijnbestrijdingsmiddel tijdens de bevalling. Deze pijnbestrijding wordt geboden op locatie Westeinde van MCH-Bronovo. Lachgas maakt het mogelijk om de pijn te verlichten zonder dat je opgenomen hoeft te worden zoals dat bij een gynaecologische ingreep als de ruggenprik gebeurt. Meer weten over lachgas als pijnbestrijding en de kosten?

Kraamzorg

Wij adviseren om niet direct na de bevalling naar huis te gaan. Vaak is de bevalling zwaar geweest en de eerste 24 uur is de kans op problemen het grootst. Ook de begeleiding van de borstvoeding is de eerste uren erg belangrijk. Kraamverzorgenden van de Geboortekliniek staan je graag met raad en daad bij om je een uitgeruste opstart van je kraamperiode te geven. Als je het prettig vindt mag je partner of andere logé gewoon blijven slapen. Zo kunnen jullie samen genieten van die mooie eerste uren.

Ben je erg uitgeput van je bevalling, dan neemt de kraamverzorgende de baby even mee naar de zusterskamer. Zij zorgt dan voor jouw kindje en maakt je wakker als de kleine weer moet drinken.

Poliklinisch bevallen locatie Bronovo

Op onze locatie in het Bronovo ziekenhuis kun je niet bevallen. Op deze locatie verzorgen wij alleen de kraamzorg.

De bevallingen vinden plaats op de 5e verdieping van het Bronovo op de afdeling verloskunde. Deze afdeling beschikt over een modern verloskamercomplex met zes verloskamers. Meer informatie vind je hier. Na de bevalling kun je ontspannen en bijkomen bij ons in de Geboortekliniek op de 4e verdieping. Direct onder de afdeling verloskunde.

Wanneer je in het Bronovo ziekenhuis bent bevallen, kan je naar de Geboortekliniek komen wanneer het ziekenhuis je heeft ontslagen. Er kunnen met andere woorden alleen gezonde kraamvrouwen in de Geboortekliniek worden verzorgd. Indien de moeder gezond is maar de baby nog op de kinderafdeling moet blijven voor extra medische zorg, kun je bij ons verblijven om dicht bij je baby te zijn. Onze kraamverzorgenden zullen je verzorgen en de medische controles uitvoeren.