Regelen

Tijdens de zwangerschap zijn er een aantal zaken die je moet regelen voordat je gaat bevallen en voor na de bevalling. Wij hebben het één en ander voor jou op een rijtje gezet.

Zie ook de checklist zwangerschap.

Erkenning van je kind

Lees hier meer over op de pagina: Vader worden

Kraamzorg

Voor kraamzorg kun je je inschrijven bij Kraamzorg Wereld Wonder. We werken nauw samen en hebben de beste ervaringen met Kraamzorg Wereld Wonder. Mochten er problemen zijn tijdens de bevalling of kraamtijd, dan zullen wij dat direct voor je proberen op te lossen. Door de directe contacten en korte lijnen met de organisatie, wordt er veel waarde gehecht aan het oordeel van de verloskundige en/of kraamverzorgende. Uiteraard komt dit weer ten goede aan de zorg die wij en de kraamverzorgende verlenen. Tevens garandeert Kraamzorg Wereld Wonder dat er binnen 1 uur een kraamverzorgende aanwezig als er bevallingsassistentie nodig is.

Meer informatie over Kraamzorg Wereld Wonder vind je op www.wereldwonder.nl of via telefoonnummer 070 305 20 40 .

Wil je ergens anders kraamzorg regelen dan kan dat natuurlijk ook. Belangrijk is dat  deze organisatie de garantie kan geven dat er te allen tijde bevallingassistentie binnen één uur ter plaatse is. Ook als je van te voren voor een bevalling kiest in de Geboortekliniek of in het ziekenhuis. Soms gaat de bevalling zo snel dat er geen tijd meer is om weg te gaan van huis en dan is bevallingsassistentie erg belangrijk.

Kraampakket

Waar je ook van plan bent te gaan bevallen, je hebt altijd een kraampakket nodig. Er zitten spullen in die nodig zijn voor de bevalling en de kraamperiode. Meestal kun je het kraampakket aanvragen bij je zorgverzekeraar en anders kun je er één kopen bij onze praktijk of via www.elliashop.com.

Zwangerschapsverklaring

Veelal heeft je werkgever een zwangerschapsverklaring nodig voor het aanvragen van je zwangerschapsverlof. Je kunt tijdens de controle vragen om een zwangerschapsverklaring, de verloskundige zal deze direct maken en meegeven. Mocht je de verklaring eerder nodig hebben dan de eerste controle, dan kun je ons bellen en de verklaring op een afgesproken tijdstip ophalen.

Zwangerschapscursussen

Het is aan te raden om tijdens de zwangerschap cursussen te volgen. Je kunt je (samen met je partner) voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Voor meer informatie: zie cursussen

Klossen en metalen po (ondersteek)

Vanaf 37 weken zwangerschap moet je bed voor de verloskundigen en kraamverzorgende op minimaal 70 cm en maximaal 90 cm werkhoogte worden gebracht. Ook al ben je van plan om in de Geboortekliniek te bevallen of het ziekenhuis. Het bed moet de gehele kraamperiode op deze hoogte blijven staan. Je kunt het bed op hoogte brengen door er klossen onder te zetten. De klossen en ondersteek kun je lenen vanaf 36 weken zwangerschap bij de Geboortekliniek (van te voren bellen) of de thuiszorg. Passen de klossen niet dan kun je er ook kratjes onder zetten. Is het niet mogelijk om je bed te verhogen, dan is er de mogelijkheid om een verhoogd bed te huren bij de thuiszorg.

Lees verder: Vader worden